Poslušaj Moj Radio
Poslušaj Moj Radio Poslušaj Moj Radio

Moj Radio FacebookMOJ Radio TwitterMISS 2003 Misica 2003-Tina Zajc

Avio miting Slovenj Gradec 04Moj radio vabi k sodelovanju!

Ste komunikativni,
prodorni, ustvarjalni?

Iščemo nove moderatorje.

info: 041 374 030,
borut@mojradio.com

 

Logo za objave

 

Volilna pravila

 

 

 

 : 
Avtor Anonimno ob 16.12.2008 8:21:30 (1086 prebrano)

Ivo Hans Avberšek, grafični oblikovalec, zaposlen v Studiu HTZ, in ljubiteljski fotograf je v decembru dodal kamenček v mozaik spominov, pričevanj, dokazov in razmišljanj o Šaleški dolini. S pomočjo Premogovnika Velenje je izdal fotomonografijo Knapovska dolina.

Na pot so jo v krogu sodelavcev, Hansove družine in prijateljev pospremili minuli petek v Muzeju premogovništva Slovenije. Ob pesmi Rudarskega okteta in nagovoru direktorja Premogovnika Velenje dr. Milana Medveda je bil osrednji dogodek večera pogovor z avtorjem. Takole je med drugim povedal in v spremno besedo h knjigi tudi zapisal direktor dr. Medved: »Obrazi in prizori – ujeti v trenutkih preteklosti – gredo z nami tudi v prihodnja desetletja rudarjenja v naših krajih. V naši dolini še naprej na temeljih preteklosti črpamo moč za prihodnost.« »Moja dolina je postala v obdobju industrializacije in potreb po električni energiji zelo utrujena. Izginjala so polja in kmetije, izginjale so cele vasi. Svet se je pogrezal in postajal nekoristen ...« pa je zapisal Hans v spremni besedi k svoji knjigi. Knjiga Knapovska dolina je izšla v 3.000 izvodih, oblikovanje in grafične elemente je prispevala Hansova hči Kaja Avberšek, diplomirana industrijska oblikovalka, prejemnica Prešernove nagrade za svoje diplomsko delo.

Priprava na tisk Pošlji to zgodbo prijatelju
Komentarji so last uporabnikov, ki ga objavijo. Za njihovo vsebino ne odgovarjamo.

Kategorije novic


Novice

Ankete

Kje boste letos dopustovali?
Slovenija
Hrvaska
drugo

Povezave


https://www.facebook.com/NC-Velenje-533372803357758/


https://www.gume-zivic.si


http://www.velenje.com/MOJHIT.php


http://velenjcan.si


http://www.xcom.si


http://www.myspace.com/mojradio


http://www.velenje.si


MOJ RADIO, Boris SUŠIN s.p., Kidričeva cesta 2b, 3320 Velenje, ID za DDV: SI49885111, poslovni račun NLB d.d, divizija Velenje št.:02426-0010114821

!!!