Poslušaj Moj Radio
Poslušaj Moj Radio Poslušaj Moj Radio

Moj Radio FacebookMOJ Radio Twitter

 3 KRALJI in Taissha (Orientalska plesalka) 36

3 KRALJI in Alma (Bar Show) 24skoki2006 (77)

Moj radio vabi k sodelovanju!

Ste komunikativni,
prodorni, ustvarjalni?

Iščemo nove moderatorje.

info: 041 374 030,
borut@mojradio.com

 

Logo za objave

 

Volilna pravila

 

 

 

 : 
Avtor Anonimno ob 18.12.2008 9:38:04 (925 prebrano)

Že smo poročali, da na celjskem v vrtcih in šolah razsajajo uši. Tokrat pa vam bomo natrosili še nekaj dobrih nasvetov, kako to nadlogo temeljito odpravite.

V lekarni dobite pripravke za hitro in učinkovito razuševanje. Pripravki, ki so izdelani iz rastlinskih olj, uši zadušijo. Lase lažje prečešemo in izperemo insekte. Po uporabi glavnik dobro operemo s sredstvom za razuševanje. Pri močnejši okužbi z ušmi pa priporočamo striženje (zlasti svetlih) las, saj se s kratkih las gnide lažje odstranijo. Obleko, posteljnino, osebno perilo, okrasne blazine itd, moramo oprati pri najvišji dovoljeni temperaturi in prelikamo z likalnikom. Vse predmete za higieno las in igrače je treba oprati v vroči vodi, najmanj 10 minut pri vsaj 55º C. Ne pozabimo kap, rutic, pokrival. Plišaste igračke in nepralno obleko lahko damo za 48 ur v zamrzovalno skrinjo ali jih vsaj za 14 dni neprodušno zapremo v plastično vrečko. Starši poskrbite, da boste lasišča vseh družinskih članov, predvsem pa otrok, skrbno pregledovali, da preprečite morebitne ponovne okužbe ali jih vsaj zgodaj odkrijete. Uši ne letajo in ne skačejo. Prenašajo se v glavnem posredno preko kap, rut, glavnikov, slušalk, lahko pa tudi z neposrednim stikanjem glav. Selijo se po oblačilih, ki visijo skupaj na istem obešalniku. Včasih pa zadostuje, da naslonimo glavo na naslonjalo sedeža v šolskem avtobusu.

Priprava na tisk Pošlji to zgodbo prijatelju
Komentarji so last uporabnikov, ki ga objavijo. Za njihovo vsebino ne odgovarjamo.

Kategorije novic


Novice

Ankete

Kje boste letos dopustovali?
Slovenija
Hrvaska
drugo

Povezave


http://www.xcom.si


http://velenjcan.si


http://www.velenje.si


http://www.velenje.com/MOJHIT.php


http://www.myspace.com/mojradio


https://www.gume-zivic.si


http://www.bg-avtomobili.si/


MOJ RADIO, Boris SUŠIN s.p., Kidričeva cesta 2b, 3320 Velenje, ID za DDV: SI49885111, poslovni račun NLB d.d, divizija Velenje št.:02426-0010114821

!!!