Poslušaj Moj Radio
Poslušaj Moj Radio Poslušaj Moj Radio

Moj Radio FacebookMOJ Radio TwitterRegata slavnih 07oldmobili 2005 (4)

Moj radio vabi k sodelovanju!

Ste komunikativni,
prodorni, ustvarjalni?

Iščemo nove moderatorje.

info: 041 374 030,
borut@mojradio.com

 

Logo za objave

 

Volilna pravila

 

 

 

 : Pikin dan!
Avtor Anonimno ob 26.9.2009 7:57:10 (981 prebrano)

V našem mestu se danes s Pikinim dnevom zaključuje letošnji 20. Pikin festival.

Pikin dan velja za najbolj zabaven festivalski dan, organizatorji pa po dobrem obisku minuli teden danes pričakujejo še okoli 20.000 otrok in njihovih spremljevalcev. V Velenje bo danes ob 8.30 iz Ljubljane odpeljal tudi poseben Pikin vlak.

Festival se bo slovesno zaključil ob 17. uri, ko bodo organizatorji podelili najvišja festivalska priznanja Zlate pike. Prejeli jih bodo izvajalci najboljše gledališke predstave po izboru devetih devetletnih deklic, zmagovalci jadralne regate in avtorji najboljših prispevkov na Pikinem natečaju. Pikinega dneva se bo udeležila tudi letošnja častna pokroviteljica Pikinega festivala, državna tožilka in predsednice društva Beli obroč Vlasta Nussdorfer. Pika Nogavička, ki je minuli teden prevzela županovanje v najmlajšem slovenskem mestu, pa bo velenjskemu županu Srečku Mehu vrnila župansko lento.

Ob zaključku festivala bodo predstavili še projekt, ki ga izvajajo skupaj z ljubljanskim živalskim vrtom. Tam bodo namreč 3. oktobra letos naselili nove opice vrste sajmirji, ki so prav takšne kot Pikin Ficko, je za STA povedala Barbara Pokorny, direktorica Festivala Velenje, ki Pikin festival organizira pod okriljem Mestne občine Velenje in v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijami. Prepoznavnost festivala v Sloveniji in tujini ter verjetno tudi lepo vreme so minuli teden v Velenje privabili številne obiskovalce Pikinega festivala. "Vse kaže, da bi lahko letos prebili magično število 100.000 obiskovalcev," je še dejala Pokornyjeva in dodala, da so obisk Pikinega dne napovedale številne organizirane skupine.

Priprava na tisk Pošlji to zgodbo prijatelju
Komentarji so last uporabnikov, ki ga objavijo. Za njihovo vsebino ne odgovarjamo.

Kategorije novic


Novice

Ankete

Kje boste letos dopustovali?
Slovenija
Hrvaska
drugo

Povezave


http://www.velenje.com/MOJHIT.php


http://www.myspace.com/mojradio


http://www.bg-avtomobili.si/


http://velenjcan.si


http://www.velenje.si


https://www.gume-zivic.si


https://www.facebook.com/NC-Velenje-533372803357758/


MOJ RADIO, Boris SUŠIN s.p., Kidričeva cesta 2b, 3320 Velenje, ID za DDV: SI49885111, poslovni račun NLB d.d, divizija Velenje št.:02426-0010114821

!!!