Poslušaj Moj Radio
Poslušaj Moj Radio Poslušaj Moj Radio

Moj Radio FacebookMOJ Radio Twitter

3 KRALJI in Nina Osenar (May 2006) 05

MISS 2002 07

DRUGA OBLETNICA 2002 67

Pro tekvando turnir 2008 27

Moj radio vabi k sodelovanju!

Ste komunikativni,
prodorni, ustvarjalni?

Iščemo nove moderatorje.

info: 041 374 030,
borut@mojradio.com

 

Logo za objave

 

Volilna pravila

 

 

 

 : Premogovnik Velenje: Medved ni sodeloval v Rotnikovi odstavitvi
Avtor Robby ob 22.11.2010 16:22:36 (879 prebrano)

V Premogovniku Velenje so danes znova zatrdili, da njihov direktor Milan Medved ni sodeloval v nobenih pogovorih glede razrešitve direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika. Navajajo tudi, da so Rotnika vedno podpirali v prizadevanjih pri izvedbi največje slovenske energetske investicije Teš 6, so sporočili iz družbe.
V Premogovniku Velenje opozarjajo, da so se v različnih medijih v zadnjem času pojavile informacije o tem, da je Medved sodeloval pri Rotnikovi razrešitvi, vendar so te informacije po mnenju vodstva premogovnika nepreverjene in neresnične, njihov namen pa je vnesti razdor v doslej enotno Šaleško dolino.
"Te izmišljotine v medije načrtno pošiljajo tisti, ki želijo rušiti enotnost Šaleške doline v podpori izgradnji Teša 6. Glede na to, da je tik pred izvršitvijo črpanje prvega obroka 110 milijonov evrov posojila s strani Evropske investicijske banke, skušajo nasprotniki Teša 6 uporabiti vse sile, da do tega dejanja ne bi prišlo," so zapisali v Premogovniku Velenje.
Po mnenju Medveda je Rotnik eden največjih strokovnjakov s področja energetike, ki jih ima Slovenija, odličen manager s sposobnostjo strateškega razmišljanja in človek z velikim čutom za zaposlene in lokalno okolje.
O Rotnikovi zamenjavi se je sicer govorilo že precej časa. Vlada je namreč Teš 6 pod drobnogled vzela v začetku leta, ko je na predlog takratnega ministrstva za gospodarstvo Mateja Lahovnika sklenila od Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) kot lastnika Teša zahtevati celovito informacijo o gradnji šestega bloka, saj so javnost razburila namigovanja o domnevni korupciji pri projektu, ki pa jih je Rotnik odločno zavrnil.
Vlada je od takrat od HSE zahtevala več dokumentov, med drugim tudi poročilo o vodenju Teša 6, ki sta ga obravnavala tudi nadzorna sveta HSE in Teša. Predsednik vlade Borut Pahor je sredi julija, ko je prejel poročilo, poudaril, da ne izključuje menjav vodstva Teša. Vlada se po preučitvi poročila za zamenjavo sicer ni odločila, saj v njem, kot je takrat pojasnila gospodarska ministrica Darja Radić, ni mogoče razbrati jasnega odgovora na vprašanje, ali je bilo vodenje 1,2 milijarde evrov vrednega projekta Teš 6 doslej učinkovito.


vir:(sta)

Priprava na tisk Pošlji to zgodbo prijatelju
Komentarji so last uporabnikov, ki ga objavijo. Za njihovo vsebino ne odgovarjamo.

Kategorije novic


Novice

Ankete

Kje boste letos dopustovali?
Slovenija
Hrvaska
drugo

Povezave


http://www.xcom.si


https://www.facebook.com/NC-Velenje-533372803357758/


http://www.myspace.com/mojradio


http://www.velenje.si


http://velenjcan.si


http://www.velenje.com/MOJHIT.php


http://www.bg-avtomobili.si/


MOJ RADIO, Boris SUŠIN s.p., Kidričeva cesta 2b, 3320 Velenje, ID za DDV: SI49885111, poslovni račun NLB d.d, divizija Velenje št.:02426-0010114821

!!!