Poslušaj Moj Radio
Poslušaj Moj Radio Poslušaj Moj Radio

Moj Radio FacebookMOJ Radio Twitter

TRETJA OBLETNICA ZUR 63Rally rogla 2003-04 76Moj radio vabi k sodelovanju!

Ste komunikativni,
prodorni, ustvarjalni?

Iščemo nove moderatorje.

info: 041 374 030,
borut@mojradio.com

 

Logo za objave

 

Volilna pravila

 

 

 

 : 
Avtor Robby ob 7.12.2010 8:41:09 (1042 prebrano)

Zobozdravstvene asistentke v Zdravstvenem domu Celje so začele za danes napovedano stavko, ki bo trajala do izpolnitve njihovih zahtev, je sporočil predsednik stavkovnega odbora Zvonko Vukadinovič. V stavkovnem odboru zavračajo predlog vodstva zdravstvenega doma ,da stavko zamrznejo in da pravico uveljavljajo po sodni poti, saj s tem "le odlagajo problem". Vodstvo zavoda je, kot v sporočilu za javnost spominja Vukadinovič, predlagalo zamrznitev stavke, dokler odbora za razlago kolektivne pogodbe ne bi odločila o uvrščanju delavcev na delovno mesto zobozdravstvena asistentka. "Vodstvo pa ve, da sta oba odbora o zaprosilu za tako razlago že odločala. Od zadnjega odločanja do danes se kolektivni pogodbi oziroma aneksa nista v ničemer spremenila. Zato ni možno, da bi odbora odločala drugače," meni. V začetku stavke bodo v ZD sicer opravili vse storitve za mladino do 18. leta in za starejše od 65 let, za ostale uporabnike pa bodo opravljali nujne storitve. V stavkovnem odboru hkrati napovedujejo, da bodo po treh dneh stavko zaostrili, tako da bodo opravljali le nujne storitve.
Spor se vrti okoli nove kolektivne pogodbe, po kateri se je po besedah direktorja ZD Celje Stanislava Kajbe na seznamu delovnih mest pojavil naziv zobozdravstveni asistent, ki je za tri plačilne razrede višje uvrščen glede na medicinske sestre v drugih ambulantah. Ta naj bi bil, kot je pred dnevi dejal Kajba, namenjen zahtevnejšim delovnim mestom v zobozdravstvu, v ZD Celje pa takšnih delovnih mest nimajo.

Priprava na tisk Pošlji to zgodbo prijatelju
Komentarji so last uporabnikov, ki ga objavijo. Za njihovo vsebino ne odgovarjamo.

Kategorije novic


Novice

Ankete

Kje boste letos dopustovali?
Slovenija
Hrvaska
drugo

Povezave


http://www.bg-avtomobili.si/


http://www.velenje.si


http://www.myspace.com/mojradio


https://www.facebook.com/NC-Velenje-533372803357758/


http://www.xcom.si


http://velenjcan.si


https://www.gume-zivic.si


MOJ RADIO, Boris SUŠIN s.p., Kidričeva cesta 2b, 3320 Velenje, ID za DDV: SI49885111, poslovni račun NLB d.d, divizija Velenje št.:02426-0010114821

!!!