Poslušaj Moj Radio
Poslušaj Moj Radio Poslušaj Moj Radio

Moj Radio FacebookMOJ Radio Twitter

GUSTI2

 3 KRALJI in Taissha (Orientalska plesalka) 07skoki2005 (72)

Moj radio vabi k sodelovanju!

Ste komunikativni,
prodorni, ustvarjalni?

Iščemo nove moderatorje.

info: 041 374 030,
borut@mojradio.com

 

Logo za objave

 

Volilna pravila

 

 

 

 : 
Avtor Robby ob 11.12.2010 8:51:03 (922 prebrano)

V Mestni občini Velenje se bodo lotili reorganizacije občinske uprave, kar je velenjski župan Bojan Kontič že napovedal ob letošnji izvolitvi za velenjska župana. "Vsak je zelo dobro obdeloval svojo gredo, kot vrt, kot celota pa ni bilo tako, kot bi si želeli," je ob sprejemu odloka o reorganizaciji uprave povedal Kontič.
Nekateri svetniki so bili na zadnji seji velenjskega mestnega sveta začudeni nad predlagano reorganizacijo občinske uprave, saj je prav ta občinska uprava na mnogih področjih veljala drugim za zgled. Kot zgled dobre prakse je namreč velenjska občinska uprava prejela veliko priznanj in nagrad. To priznava tudi Kontič, a opozarja prav na "vrtičkarstvo" znotraj uprave, kar se pozna predvsem pri izvajanju projektov.
Z nekakšnim geslom "ena vloga - en izhodni dokument" je cilj po večjem sodelovanju podkrepila tudi direktorica občinske uprave Andreja Katič. Napovedala je, da bodo natančno prevetrili vse upravne postopke, vsi zaposleni se bodo pri delu morali dopolnjevati. Za tako ekipno delo pa bo potrebnega tudi precej izobraževanja in usposabljanja. S tem so že začeli - takoj ko so osnutek odloka o organizaciji in delovnem področju občinske uprave velenjske občine objavili v gradivu za sklic seje mestnega sveta, so ga predstavili tudi zaposlenim. Po pričakovanjih Katičeve bo velenjska občinska uprava novim smernicam sledila že od januarja prihodnje leto, ob tem bodo uvedli tudi projektno delo.
Čeprav so v Velenju nekateri opozarjali, da vsi zaposleni spremembam niso naklonjeni in so nekateri županovo napoved pričakovali zaskrbljeni, je Katičeva dejala, da so zaposleni doslej na napovedano reorganizacijo poslali le nekaj manjših pripomb. So jih pa sami pozvali, naj jim jih posredujejo. Tudi svetniki na osnutek niso imeli bistvenih pripomb in so ga tudi podprli soglasno. Do sredine decembra, ko naj bi ga obravnavali kot predlog, bodo na občini pripravili še pravilnik o notranji organizaciji, pregled, kako bo kdo obremenjen, in kar zaposlene verjetno najbolj zanima, novo sistematizacijo delovnih mest.
Velenjska občina bo po novem imela namesto sedanjih šest pet uradov. To bodo uradi za javne finance in splošne zadeve, za razvoj in investicije, za urejanje prostora, za komunalno dejavnost ter za družbene dejavnosti. Vsi uradi pa bodo morali med seboj tesno sodelovati.
V velenjski občinski upravi je zaposlenih 116 delavcev. Od tega 11 za polovični, dva za skrajšan, 16 za določen delovni čas, dva delavca sta bila zaposlena preko zaposlitvenih programov, štirje v uradu za okolje in prostor savinjsko-šaleške regije ter 17 v medobčinski inšpekciji, redarstvu in varstvu okolja.

vir:(sta)

Priprava na tisk Pošlji to zgodbo prijatelju
Komentarji so last uporabnikov, ki ga objavijo. Za njihovo vsebino ne odgovarjamo.

Kategorije novic


Novice

Ankete

Kje boste letos dopustovali?
Slovenija
Hrvaska
drugo

Povezave


http://velenjcan.si


https://www.gume-zivic.si


http://www.bg-avtomobili.si/


https://www.facebook.com/NC-Velenje-533372803357758/


http://www.xcom.si


http://www.velenje.com/MOJHIT.php


http://www.velenje.si


MOJ RADIO, Boris SUŠIN s.p., Kidričeva cesta 2b, 3320 Velenje, ID za DDV: SI49885111, poslovni račun NLB d.d, divizija Velenje št.:02426-0010114821

!!!