Poslušaj Moj Radio
Poslušaj Moj Radio Poslušaj Moj Radio

Moj Radio FacebookMOJ Radio Twitter

Naključne slike

3 KRALJI in Urška Čepin 01

PIKNIK NAZARJE 2003 16

MOJ RADIO ŽUR 2006 029

Pro tekvando turnir 2008 06

Moj radio vabi k sodelovanju!

Ste komunikativni,
prodorni, ustvarjalni?

Iščemo nove moderatorje.

info: 041 374 030,
borut@mojradio.com

 

Logo za objave

 

 

 

 

 

Avtor Robby ob 2.9.2014 14:13:22 (34 prebrano)

V Domu upokojencev na Polzeli so svečano odprli nadzidani del doma. S tem so pridobili na 1.200 kvadratnih metrih 28 eno in dvoposteljnih sob, kjer bodo sedaj svojo dejavnost izvajali v štirih gospodinjskih skupnostih. Dve gospodinjski skupnosti bosta delovali po modelu osebnega spremljanja, v dveh pa bodo nameščeni ostali uporabniki. Dela so trajala 6 mesecev. Kot je v slavnostnem nagovoru povedala direktorica Doma upokojencev Polzela Eva Lenko, je dom s tem delno zadostil pogojem o namestitvah v eno in dvo-posteljne sobe, vseeno pa svojo dejavnost še naprej opravlja v obeh svojih stavbah. Celotna sredstva za investicijo v vrednosti 1.840.000 evrov, so bila zagotovljena deloma z lastnimi sredstvi, del v višini 880.000 evrov pa so pokrili z dolgoročnim kreditom. Na odprtju je nastopil pevski zbor Šeneški glas pod vodstvom Brede Kralj. Trak so prerezali Danica Savinek, 98 letna stanovalka, Bogomir Amon (Remont d.d) in direktorica Doma Eva Lenko. Sledil je ogled novo pridobljenih prostorov in družabni del z ansamblom Saša Avsenika.


Avtor Robby ob 27.8.2014 19:54:12 (57 prebrano)

V Varpolju pri Rečici ob Savinji se je danes pričel že tradicionalni 21. mednarodni letni tabor in vadba vodnikov reševalnih psov. Kot je povedala tiskovna predstavnica Kinološke zveze Slovenije Majda Kosi, se je na taborjenje, ki bo potekalo do konca meseca, prijavilo 170 vodnikov s psi, od tega 40 vodnikov reševalnih psov iz tujine.
Vsakodnevno delo bo potekalo v sestavljenih mednarodnih skupinah pod strokovnim vodstvom slovenskih in tujih inštruktorjev. Reševalni psi se po besedah Kosijeve v Sloveniji najpogosteje uporabljajo za iskanje pogrešanih oseb v gozdovih, priskočijo pa na pomoč tudi sosednjim državam predvsem v primeru snežnih plazov in potresov.
Štiridnevna vadba vodnikov in psov v Varpolju bo zajemala elemente iskanja pogrešancev, delo na in v ruševinah, premagovanje terenskih ovir in uporabo znanj vodnikov iz orientacije, vrvne tehnike, radijskih zvez ter prve pomoči.


Avtor Robby ob 17.8.2014 10:59:47 (75 prebrano)

Na Glavnem trgu v Celju so zaključili z arheološkimi izkopavanji, predvidoma septembra pa bodo javnosti v celoti na ogled odkritja, med njimi tudi deli rimskih vil z bogato notranjo opremo - mozaiki in freskami. Med drugim si bo mogoče ogledati tri mozaike v skupni velikosti 60 kvadratnih metrov. Dva mozaika sta tako dobro ohranjena, da bosta na ogled kar in situ, manjši pa je močno poškodovan oziroma zlomljen, saj je na njem pozneje stala srednjeveška hiša, zato ga bodo morali še restavrirati. Med drugim bodo nakazali tudi potek rimskih zidov, ki je potekal pod obstoječimi stavbami na Glavnem trgu. Obiskovalci starega mestnega jedra pa si že lahko ogledajo obod rimske vile. Nad arheološkimi izkopavanji so postavili kamnite bloke kot vogala rimske vile nad nivojem tlakov, na katerih lahko obiskovalci tudi posedajo.


Avtor Robby ob 15.7.2014 17:36:57 (137 prebrano)

Policisti na območju Policijske uprave Celje opozarjajo na problematiko prometne varnosti tovornih vozil na avtocestah.
V zadnjem času so policisti avtocestah obravnavali več hujših prometnih nesreč z udeležbo tovornih vozil. Nazadnje včeraj pri cestninski postaji Vransko, danes podobno prometno nesrečo obravnavajo policisti pri Polskavi, kjer je tovorno vozilo zapeljalo izven avtoceste, tovor pa je razsut po vozišču, tako da je en del vozišča A1 zaprt za ves promet. Skupni imenovalec teh prometnih nesreč so hitrost, varnostna razdalja in utrujenost, večino pa so jih povzročili tujci med dolgotrajnimi vožnjami brez nujno potrebnih počitkov.
Kako nevarne so te zadeve, ni potrebno še posebej komentirati, zato je nadzor nad tovornim prometom na avtocesti že vrsto let prioriteta dela Policijske uprave Celje in še posebej Postaje prometne policije Celje. V okvirih tovrstnih nadzorov je število vseh ukrepov, ki so jih policisti izrekli zoper voznike tovornih vozil, zaradi različnih kršitev cestno prometnih predpisov, v letošnjem letu 3.944 (3.778) ali za 4,4 % v porastu. K temu bi morali prišteti še vrsto preventivnih aktivnosti za večjo varnost tovornega prometa na avtocestah.
Kljub temu s stanjem ne moremo biti zadovoljni, zato bomo s preventivnimi in tudi represivnimi ukrepi nadaljevali v poletnih mesecih, ko je zaradi dopustov pričakovati večje gostitve prometa na avtocestah, zato voznike tovornih vozil opozarjamo, da dosledneje upoštevajo zakonske določbe glede obveznih počitkov ter prilagajanja hitrosti prometnim razmeram na avtocestah.


Avtor Robby ob 23.6.2014 16:47:23 (180 prebrano)

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z mariborskimi kolegi preiskali vlom v nakupovalno središče na Mariborski ulici v Celju, ki se je zgodil 4. decembra lani. Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so dejanja osumljeni trije moški z območja Maribora stari 43, 47 in 52 let ter 37-letni moški z območja Novega mesta. Povzročili so za dobrih 92.800 evrov škode. Osumljenci so se po pojasnilih celjskih policistov pred dejanjem sestali v Mariboru, kjer so ukradli osebni avtomobil. Z njim so se okoli tretje ure zjutraj skozi vhodna vrata zapeljali v nakupovalno središče, poleg vhodnih vrat pa so razbili tudi izložbeno steklo trgovine, iz katere so ukradli več tehničnih predmetov. Storilci so se nato z ukradenim vozilom odpeljali v Bovše pri Vojniku, kjer so vozilo zažgali, saj so hoteli prikriti sledi. Kriminalisti so osumljene kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.


(1) 2 3 4 ... 201 »

Kategorije novic


Ankete

Kako opravite vaše redne dnevne poti (v šolo, na delo in domov)?
Z osebnim avtomobilom, v katerem sem sam
Z javnim prevozom (vlak, avtobus)
Z osebnim vozilom, v katerem je več potnikov
S kolesom
Peš

Povezave


http://tvm.mozirje.info/


http://www.velenje.com


http://www.pungartnikovkarl.com


http://www.velenje.com/MOJHIT.php


http://www.myspace.com/mojradio


MOJ RADIO, Boris SUŠIN s.p., Kidričeva cesta 2b, 3320 Velenje, ID za DDV: SI49885111, poslovni račun NLB d.d, divizija Velenje št.:02426-0010114821

;