Poslušaj Moj Radio
Poslušaj Moj Radio Poslušaj Moj Radio

Moj Radio FacebookMOJ Radio Twitter

Naključne slike

3 KRALJI in Katja Ajster (Playboy Zajčica) 10

3 KRALJI in Urška Čepin 08

MOJ RADIO ŽUR 2006 060

Rally rogla 2003-04 61

Moj radio vabi k sodelovanju!

Ste komunikativni,
prodorni, ustvarjalni?

Iščemo nove moderatorje.

info: 041 374 030,
borut@mojradio.com

 

Logo za objave

 

 

 

 

 

Avtor Robby ob 15.4.2014 10:28:39 (12 prebrano)

V Minsku, prestolnici Belorusije, je med 7. in 14. aprilom 2014, potekalo 29. člansko, 20. mladinsko, 6. veteransko in 4. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF. Slovenska izbrana vrsta se je na zmagovalni oder povzpela dvajsetkrat. Slovensko himno so zavrteli petkrat, srebrna odličja prejeli štirikrat, enajstkrat pa stali na tretji stopnički. Veteranska ekipa pa je osvojila tudi naziv najboljše veteranske ekipe prvenstva.Preko 900 udeležencev iz 25 evropskih držav se je pomerilo v posameznih in ekipnih borbah, formah, testu moči in specialni tehniki.
Slovenska reprezentanca, katero je tokrat sestavljajo 31 članov, je pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Muhameda Baltića, Uroša Ruprehta in Tomaža Jenšterleta izpolnila večino zadanih ciljev in zadovoljna prvenstvo zaključila s petimi zlatimi, štirimi srebrnimi in enajstimi bronastimi medaljami.
V kategoriji dečkov in deklic, sta se najbolje odrezali Kristina Momčilov in Pia Matko. Obe sta osvojili bronasti medalji v formah in borbah (do 55 kg in do 40 kg).
Med mladinci je za slovensko himno poskrbela velenjčanka Jerneja Jenšterle s prvim mestom in nazivom evropska mladinska prvakinja v borbah v kategoriji do 64 kg. Na oder za zmagovalce se je s tretjim mestom povzpel tudi Nejc Rupreht v borbah do 57 kg in moška mladinska ekipa v borbah (Rakuša, Rupreht, Vogler, Vukančič, Zabukovnik).
Srebrni medalji v članski konkurenci so si priborili Borut Sobota v kategoriji do 71 kg, Uroš Rupreht do 78 kg in Matej Rezar nad 85 kg. Saša Sirše v borbah nad 75 in Nika Plečnik v kategoriji do 51 kg pa sta osvojili tretje mesto.
Veterani so ponovno poskrbeli, da je v dvorani še štirikrat zadonela slovenska himna. Evropska prvaka sta postala član kluba Skala Velenje Peter Landeker (srebrna kategorija borbe do 90 kg) in Muhamed Baltić (zlata kategorija forme V.dan in borbe nad 80 kg), prav tako je naziv evropskih prvakov osvojila veteranska ekipa v borbah (Muhamed Baltič, Ismet Ičanović, Peter Landeker in Matjaž Vidmar). Peter Landeker je osvojil tudi srebrno medaljo v formah V.dan, veteranska ekipa je bila tretja v formah (Baltić, Ičanović in Landeker), Ismet Ičanovič in Matjaž Vidmar pa sta bila bronasta v borbah do 80 kg. Z odličnimi nastopi v ekipnih dogodkih, si je veteranska ekipa prislužila tudi naziv najboljše veteranske ekipe prvenstva.

Vodstvo ITF Zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije, ki je na prvenstvu opravljalo tudi delo članov različnih odborov evropske federacije, je nastope slovenskih tekmovalcev ocenilo za zelo uspešne, saj se v reprezentanci že nekaj let dviguje kakovost tekmovalcev, kar dokazuje tudi večje število osvojenih medalj. Reprezentanco v mesecu avgustu čaka nastop na svetovnem mladinskem in veteranskem prvenstvu v Tadžikistanu, na EITF kongresu pa je bila za izvedbo Evropskega prvenstva 2015 izbrana Italija.


Avtor Robby ob 9.4.2014 22:08:27 (19 prebrano)

Sinoči je bila v Domu kulture Velenje prireditev Športnik leta 2013, na kateri smo podelili priznanja v lanskem letu najuspešnejšim športnicam in športnikom iz naše občine. Prireditev smo pripravili v sodelovanju s Športno zvezo Velenje in Festivalom Velenje.
Najboljši športnik invalid za leto 2013 je strelec Franček Gorazd Tiršek, ekipa leta 2013 je Rokometni klub Gorenje Velenje, športnica leta 2013 je plavalka Nastja Govejšek in športnik leta 2013 deskar Rok Marguč.
Franček Gorazd Tiršek je stalni član slovenske reprezentance v streljanju z zračno puško. Na evropskem prvenstvu v španskem mestu Alicante je osvojil 3. mesto. Prav tako je 3. mesto osvojil na tekmi svetovnega pokala v streljanju z zračno puško v Szczecinu na Poljskem.
Rokometaši Rokometnega kluba Gorenje Velenje so v sezoni 2012/13 osvojili naslov državnih prvakov. V tekmovanju Lige prvakov (Evropski rokometni pokal) so v skupini C osvojili tretje mesto in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja. V osmini finala pa so morali priznati premoč ekipi Flensburga iz Nemčije.
Nastja Govejšek je nastopila na absolutnem prvenstvu Slovenije na 50 in 100 metrov prosto ter 50 metrov delfin in dosegla 5 prvih mest. Kot reprezentantka Slovenije je nastopila na evropskem prvenstvu v Herningu na Danskem, kjer je v kratkih bazenih na 100 metrov prosto osvojila 15. mesto. V 25 in 50 metrskih bazenih je v disciplinah 50 in 100 metrov prosto ter 50 metrov delfin priplavala 10 novih absolutnih državnih rekordov, in sicer 6 rekordov v 50 metrskih bazenih in 4 rekorde v 25 metrskih bazenih.
Rok Marguč je v paralelnem slalomu postal svetovni prvak v deskanju na snegu v Stonehamu v Kanadi. Na svetovnem pokalu v Arosi v Italiji je v paralelnem veleslalomu osvojil 1. mesto. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala v sezoni 2012/13 je v disciplini paralelnega veleslaloma osvojil 3. mesto.
Nominirance in goste sta pozdravila župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.
Na prireditvi so nastopili Andraž Hribar z Big bandom Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, pevka ANU, duo Balalajka in plesna skupina Zvezdice. Video predstavitev nominirancev in nagrajencev je pripravil multimedijski umetnik Stane Špegel, prireditev pa je povezoval Dejan Tamše.
Športna zveza Velenje je na podlagi razpisa za izbor naj športnika v letu 2013, ki ga je objavila februarja, prejela predloge klubov in društev, ki delujejo v Mestni občini Velenje. Predloge je pregledala komisija za izbor naj športnikov in jih ovrednotila na podlagi razpisa ter pravilnika o priznanjih Športne zveze Velenje. V vsaki kategoriji je izbrala tri nominirance ter med nominiranimi najboljše.


Avtor Robby ob 25.3.2014 9:00:05 (57 prebrano)

Zaposlitveni center Gea je s podporo Mestne občine Velenje razširil ponudbo in pripravil kosila po zelo ugodni ceni, s čimer želimo našim občankam in občanom omogočiti boljšo kvaliteto življenja. Kosila so namenjen upokojencem, invalidom in dolgotrajno brezposelnim. Višina je odvisna od dohodka uporabnika (za vse v dohodkovnem razredu do 530 evrov – 2,30 EUR/kosilo, za tiste v dohodkovnem razredu od 531 EUR do 610 EUR – 2,80 EUR/kosilo, za tiste v dohodkovnem razredu nad 611 EUR pa je cena kosila 3,50 EUR). Vse dni, od ponedeljka do sobote, v prostorih kuhinje (Cesta Simona Blatnika 5, Velenje) ponujajo kakovostna in dnevno sveža kosila.

Zaposlitveni center GEA sicer izvaja program Javne kuhinje na isti lokaciji in je bil izbran preko javnega razpisa. Namen storitve javne kuhinje je zagotavljanje brezplačnega toplega obroka osebam z minimalnimi prihodki, med katere sodijo: prejemniki denarne socialne pomoči, invalidsko upokojeni z nizkimi pokojninami, osebe z nizkimi prihodki s spremljajočimi oviranostmi (zdravstvene težave, invalidnost, dolgotrajna bolezen, uporabniki s težavami v duševnem zdravju, zasvojeni) in socialno ogrožene družine z nizkimi prihodki, na priporočilo Centra za socialno delo Velenje.

V lanskem letu je Mestna občina Velenje za program Pomoč socialno ogroženim družinam namenila sredstva v višini 95.994 evrov, od tega 32.400 evrov za Center Hiša (izvajalec programa Zavetišče za brezdomce), 36.169 evrov za program Javne kuhinje in za ostale stroške (najemnina prostora, odvoz smeti, komunalni in elektro stroški) v višini 27.425 evrov.
Za najem prostorov (program Center Hiša in program Javna kuhinja) na Cesti Simona Blatnika 5 ima Mestna občina Velenje sklenjeno pogodbo s podjetjem Vegrad, d. d. v stečaju.

V letu 2013 smo v Mestni občini Velenje poskrbeli za petnajst brezdomnih oseb, ki smo jim zagotovili bivanje v Centru Hiša in prehrano v javni kuhinji. Javno kuhinjo je obiskovalo še okoli štirideset ostalih občank in občanov mestne občine Velenje. Skupaj je tako program Javne kuhinje dnevno obiskovalo okoli 55 socialno ogroženih občank in občanov.
Trenutno je v Centru Hiša enajst brezdomnih oseb, javno kuhinjo pa dodatno obiskuje še enainštirideset občankov mestne občine Velenje.

Na področju spodbujanja zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih oseb s programom javnih del Mestna občina Velenje (so)financira štiri javne delavce za program Zavetišče za brezdomce in 2 javna delavca za program Javna kuhinja.

Vse dodatne informacije glede kosil po nižjih cenah dobite od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro na telefonskih številkah: 059 037 102 in 059 013 264.Avtor Robby ob 18.3.2014 7:21:23 (52 prebrano)

Minuli vikend je v Blaslovčah potekalo 10. mednarodno prvenstvo v Taekwondo-ju Sun Open. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz Češke, Madžarska, Hrvaške, BIH, Srbije in Slovenije. Za člane kluba Skala, ki so reprezentanti, je bilo to zadnje tekmovanje pred Evropskim prvenstvom, ki bo v začetku aprila potekalo v Belorusiji. Trener Landeker je bil z nastopom svojih varovancev zadovoljen, saj je videl kakšna je njihova pripravljenost in kaj je potrebno v teh zadnjih tednih še narediti.
Velenjčani so se domov vrnili s pokalom za tretji najboljši klub tekmovanja, Jerneja Jenšterle pa je postala najboljša mladinka prvenstva.
Na najvišjo stopničko so se povzpeli: Matic Zaluberšek (dečki, forme rumeni pas), Pia Landeker (deklice, forme rumeni pas), Nejc Rakuša (mladinci, forme I. dan), Borut Sobota (člani, forme II. dan),
Nejc Rupreht (mladinci, borbe -57kg), Dean Vukančič (mladinci, borbe -45kg) in Jerneja Jenšterle (mladinke, borbe -64kg).
Srebrne medalje so si priborili: Tai Zorko Vačovnik (dečki, forme modri pas), Tamara Vogler (deklice, forme zeleni pas), Klemen Vogler (mladinci, forme I. dan in borbe -51kg), Jerneja Jenšterle (mladinke, forme I. dan), Tanja Verboten (članice, forme II. dan), Nejc Rakuša (mladinci, borbe -45kg) in Matej Rezar (člani, borbe +85kg).
Tretje mesto so osvojili: Luka Krel (dečki, forme rdeči pas in borbe +60kg), Tai Zorko Vačovnik (dečki, borbe -45kg), Rene Niegelhell (dečki, forme rumeni pas), Domen Zabukovnik (mladinci, forme I. dan in borbe -51kg), Matej Rezar (člani, forme I. dan) in Laura Volk (mladinke, borbe -58kg).


Avtor Robby ob 16.3.2014 22:12:51 (56 prebrano)

Drugi dan tekmovanja izjemno presenečenje - dvojna zmaga Ukrajinske ekipe.

Drugi dan tekmovanja Karate1 World Cup Thermana Slovenia 2014 minil v znamenju posameznih in ekipnih borb.
Laško, 16. marec 2014 – V Laškem se je odvil še drugi del dvodnevnega tekmovanja Karate1 World Cup Thermana Slovenia 2014. Drugi dan tekmovanja je minil v znamenju posameznih in izredno atraktivnih ekipnih borb, Slovenija je tokrat ostala brez medalje.
Ponovno so dopoldanske izločilne borbe na Karate1 World Cup Thermana Slovenia 2014 izluščile najboljše, ki so se v finalnem delu tekmovanja pomerili za odličja. Tekmovanje je bilo še posebej atraktivno predvsem zaradi ekipnih borb, ki so se odvijale tako v moški kakor v ženski konkurenci. Dr. Igor Zelinka, predsednik Karate zveze Slovenije – organizatorice tekmovanja – je dejal: »Karate1 World Cup Thermana Slovenia 2014 je postreglo z odličnimi borbami in kata predstavami. Karate zveza Slovenije je zelo zadovoljna z visoko udeležbo kvalitetnih karateistov, strokovnim sodniškim doprinosom in seveda z uspehi slovenskih reprezentantov. Visok organizacijski nivo tekmovanja je zahteval ogromno trdega dela in odrekanja vendar je vložen trud na koncu poplačan z uspehi, ki jih beležimo tako na ravni organizacije, kakor tudi na tekmovalni ravni. Prve so se za medalje borile ženske v kategoriji do 50kg. Zmago je v domovino odnesla Bettina Plank iz Avstrije. Dekleta so se pomerila še v kategoriji do 55kg, kjer je slavila Sara Cardin iz Italije. V kategoriji moški do 60kg je prvo mesto zasedel Andras Hübner iz Madžarske, v kategoriji do 67kg pa Sharmendran Raghonathan iz Malezije. Posebno doživetje tekmovanja so vsekakor bile ekipne borbe, ki venomer postrežejo z atraktivno akcijo in popestrijo dogajanje. V moški in ženski disciplini so zmago slavili Ukrajinci. Tomaž Deberšek, predsednik tekmovalne komisije Karate zveze Slovenije, je dodal: »Naša pričakovanja o visoki udeležbi na tekmovanju so se uresničila, saj smo gostili 477 tekmovalcev iz 42 različnih držav sveta.« Z organizacijo in izvedbo tekmovanja je bil izredno zadovoljen tudi Borut Strojin, direktor organizacijskega komiteja tekmovanja Karate1 World Cup Thermana Slovenia 2014. Tekmovanje je izjemna popotnica, tako za slovenske kot tudi za tuje tekmovalce, ki se bodo naslednjič pomerili v borbah na Evropskem prvenstvu, ki bo maja v Tampereh na Finskem.


(1) 2 3 4 ... 199 »

Kategorije novic


Ankete

Povezave


http://tvm.mozirje.info/


http://www.velenje.com


http://www.pungartnikovkarl.com


http://www.velenje.com/MOJHIT.php


http://www.myspace.com/mojradio


MOJ RADIO, Boris SUŠIN s.p., Kidričeva cesta 2b, 3320 Velenje, ID za DDV: SI49885111, poslovni račun NLB d.d, divizija Velenje št.:02426-0010114821

;