V Velenju prireditev ob svetovnem dnevu osteoporoze

Datum 14.10.2013 4:06:09 | Tema: 

Ob svetovnem dnevu osteoporoze bo v Velenju v soboto, 19. oktobra, potekala vseslovenska prireditev, katere gostitelj je Društvo bolnikov z osteoporozo Šaleške doline v sodelovanju z Zvezo društev bolnikov z osteoporozo Slovenije in Mestno občino Velenje. Letošnja prireditev bo potekala pod geslom »Jaz sem močna, bodi še ti«.
V Velenju se bodo na ta dan srečali članice in člani ter podporniki društev bolnikov z osteoporozo iz cele Slovenije. Namen in cilj prireditve je dati prispevek k ozaveščanju ljudi o osteoporozi, tihi bolezni kosti, pomenu preventivnega delovanja, odkrivanja in zdravljenja osteoporoze. Članice in člani društev si bodo v dopoldanskem času ogledali mesto in njegove znamenitosti, osrednja prireditev s programom pa se bo pričela ob 13. uri v Rdeči dvorani. V programu bodo nastopili različni glasbeniki in skupine, v strokovnem delu pa bodo udeleženci prireditve izvedeli zakaj je aktivnost v mladosti pomembna za trdne kosti v starosti.
Prireditve se bo udeležila predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije dr. med. Duša Hlade Zore, podpredsednica Društva bolnikov z osteoporozo Šaleške doline dr. med. Aleksandra Žuber ter drugi spoštovani gostje. Častni govornik bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.


Ta članek prihaja z Moj radio
http://www.mojradio.com

URL te zgodbe je:
http://www.mojradio.com/article.php?storyid=1111