IZJEMEN USPEH TAEKWONDOISTOV !

Datum 6.5.2015 17:58:11 | Tema: 

Izjemen uspeh slovenske ITF Taekwon-do reprezentance – Velenjčani osvojili šest zlatih, štiri srebrne in pet bronastih medalj
V Italijanski Andriji, je med 27. aprilom in 4. majem 2015, potekalo 30. člansko, 21. mladinsko, 7. veteransko in 5. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Preko 1000 udeležencev iz 29 evropskih držav se je pomerilo v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

Slovenska reprezentanca, katero je tokrat sestavljajo 35 tekmovalcev, je pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Muhameda Baltića, Uroša Ruprehta in Simona Jana izpolnila zadane ciljev in zadovoljna prvenstvo zaključila z devetimi zlatimi, osmimi srebrnimi in trinajstimi bronastimi medaljami.
V kategoriji dečkov in deklic, so je najbolje odrezal David Trdin, ki je osvojil naziv evropskega prvaka v borbah do 55 kg. V finale sta se uvrstila tudi Tiana Jankovič in Renato Vogler, vendar je bilo za končno zmago nekoliko premalo in sta osvojila odlični drugi mesti. Bronasta odličja so si priborili še Jan Šketa, Klemen Strojanšek, Tilen Šketa in Renato Vogler.
Med mladinci sta za slovensko himno poskrbela Jerneja Jenšterle in Luka Krel s prvim mestom v borbah v kategoriji do 64 kg oziroma +75 kg. Srebrne medalje so si priborili še Anastasia Krivolapova, Gašper Rojc in moška mladinska ekipa v formah. Na oder za zmagovalce so se s tretjim mestom povzpeli tudi Nejc Rakuša, Dean Vukančič , Jaka Mlinšek in Jerneja Jenšterle.

Evropska prvakinja v članski konkurenci je postala Staša Lipnik v kategoriji do 69 kg. Drugo mesto v borbah do 78 kg je osvojil Uroš Rupreht, tretje v formah črni pas III.dan pa Staša Lipnik.
Veterani so ponovno poskrbeli, da je v dvorani še petkrat zadonela slovenska himna. Evropska prvaka sta postala Peter Landeker (srebrna kategorija borbe do 90 kg) in Muhamed Baltić (zlata kategorija forme V.dan in borbe nad 80 kg), prav tako je naziv evropskih prvakov osvojila veteranska ekipa v borbah (Muhamed Baltić, Ismet Ičanović, Peter Landeker in Simon Jan) in formah. Peter Landeker je osvojil tudi srebrno medaljo v formah V.dan, Simon Jan pa v borbah do 80 kg.

Na tretjo stopničko sta se po dvakrat povzpela še Ismet Ičanovič ter Matjaž Vidmar. Z odličnimi nastopi v ekipnih dogodkih si je veteranska ekipa prislužila tudi naziv najboljše veteranske moške ekipe prvenstva ter osvojila skupno drugo mesto v seštevku medalj med veterani. Tudi pokala za najvišji tehnični dosežek sta pripadla članoma slovenske ekipe: v srebrni kategoriji ga je osvojil Ismet Ičanović, v zlati pa Muhamed Baltić.
Vodstvo ITF Zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije, ki je na prvenstvu opravljalo tudi delo članov različnih odborov evropske federacije, je nastope slovenskih tekmovalcev ocenilo za zelo uspešne, saj se v reprezentanci že nekaj let dviguje kakovost tekmovalcev, kar dokazuje tudi večje število osvojenih medalj. Reprezentanco v mesecu avgustu čaka nastop na svetovnem članskem prvenstvu v Bolgariji, na EITF kongresu pa je bila za izvedbo Evropskega prvenstva 2016 potrjena Grčija, za leto 2017 pa Anglija.


Ta članek prihaja z Moj radio
http://www.mojradio.com

URL te zgodbe je:
http://www.mojradio.com/article.php?storyid=1174