Datum 22.6.2009 6:28:18 | Tema: 

Velenjski športniki in športnice se bodo udeležili 43. Mednarodnih iger šolarjev, ki bodo potekale med 23. in 28. junijem v Atenah.
V Atene se bo jutri zgodaj zjutraj podala na pot 24-članska zasedba mladih športnikov, trenerjev in predstavnikov lokalne skupnosti. Na igrah, na katerih se bo s svojimi športniki predstavilo 80 mest s celega sveta, bo tekmovalo 1500 otrok v sedmih športnih panogah. Igre letos organizira grško mesto Atene. Generalni pokrovitelj velenjskih športnikov in njihovih trenerjev je Mestna občina Velenje. Župan Velenja, Srečko Meh, se je prejšnjo soboto sestal s starši in športniki, jim zaželel veliko športnega uspeha ter jim podaril komplet trenirk, s katerimi bodo na igrah zastopali barve mesta. Športniki in spremljevalci se bodo v Velenje vrnili v nedeljo, 28. junija, ob 14. uri, ko jih bo pred Rdečo dvorano skupaj s starši pričakal tudi župan. Začetek Mednarodnih iger šolarjev sega v leto 1968, ko jih je kot idejni oče organiziral Metod Klemenc z namenom širjenja prijateljstva in miru med mladimi. Takrat se je iger udeležilo 9 mest iz petih držav, dandanes pa se iger redno udeležuje okoli 80 mest iz 70. držav.


V času iger pa boste lahko starši in drugi vsakodnevno izvedeli vse informacije o dogajanju v Atenah tudi preko Mojega radia.
Ta članek prihaja z Moj radio
http://www.mojradio.com

URL te zgodbe je:
http://www.mojradio.com/article.php?storyid=473