Poletne kulturne prireditve

Datum 29.6.2009 6:45:49 | Tema: 

Jutri zvečer, v torek 30. junija, bodo s prireditvijo Z nostalgijo v poletje v Velenju odprli že 25. Poletne kulturne prireditve, ki jih letos drugič pripravlja javni zavod Festival Velenje, seveda v sodelovanju s številnimi javnimi zavodi in društvi iz Velenja.
V dveh mesecih se bo tako v mestu zvrstilo več kot 50 kulturnih dogodkov, ki bodo popestrili poletne dneve in večere prebivalcem in obiskovalcem mesta. Ker Velenjčani letos praznujemo 50-letnico odprtja mestnega središča, bodo številne poletne prireditve praznično obarvane.


Na otvoritvenem dogodku nas bodo nastopajoči, Ženska vokalna skupina Nova in Slovenj Gradca ter Rudarski oktet, s popevkami, kot so Ne čakaj na maj, Med iskrenimi ljudmi, Zemlja pleše …, popeljali v čas, ko je nastajalo sodobno Velenje. Nostalgično obarvan bo tudi koncert Alenke Godec z naslovom So najlepše pesmi že napisane konec julija v atriju Velenjskega gradu, v prazničnem letu pa bodo v avli doma kulture odprli tudi razstavo z naslovom Tito v Velenju in se tako spomnili na leta 1958, 1962, 1963 ter 1969, ko je Tito obiskal Velenje.
Sicer pa bo poletni nabor dogodkov zanimiv tako za starejše kot tudi mlajše generacije.Ta članek prihaja z Moj radio
http://www.mojradio.com

URL te zgodbe je:
http://www.mojradio.com/article.php?storyid=478