Gasilski vaji!

Datum 7.10.2009 13:29:19 | Tema: 

V četrtek 8. in soboto 10. oktobra se bosta v Topolšici in Velenju zgodili gasilski vaji.
Prostovoljno gasilsko društvo Topolšica organizira v četrtek, 8. oktobra 2009 gasilsko vajo, namenjeno za usposabljanje operativne enote. Vaja se bo izvajala na zemljišču last Vodovnik Franca iz Topolšice 28, blizu Kolavterja. Pričetek bo približno ob 19.00 uri, takrat bo sprožen tudi alarm. Zato obveščamo krajane, da se sirene oz. alarma ne boste ustrašili, saj gre le za vajo, ki jo izvajajo gasilci v mesecu oktobru - mesecu požarne varnosti.


V soboto, 10. oktobra 2009, pa bo na Avtobusnem postajališču Velenje potekala enodnevna kombinirana praktična gasilska vaja, ki se bo pričela ob 10. uri. Z vajo bodo preverili operativno usposobljenost, pripravljenost in skupno delovanje sil za zaščito, reševanje in pomoč. Preizkusili bodo njihovo ukrepanje ob gašenju požara na poslovnem objektu ter odpravljanju posledic nesreč: reševanje ponesrečencev iz ogroženih objektov, gašenje notranjega požara, iskanje pogrešanih oseb v ogroženem objektu, ukrepanje v primeru prometne nezgode. Preverili bodo postopke ukrepanja, obveščanja in alarmiranja ob večjem požaru ali množični nesreči.
Vajo bodo med potekom tudi ustrezno komentirali. Vsa vozila udeležencev vaje bodo med vožnjo uporabljala z zakonom predpisane zvočne in svetlobne signale.V času vaje bo moten promet po Kopališki cesti in v okolici Avtobusnega postajališča Velenje. Ob 11. 30 bo na Titovem trgu zbor vseh udeležencev s tehniko, kjer pričakujemo tudi policijsko enoto za protibombno delovanje, ki bo prikazala svoje delovanje in opremo.

Ta članek prihaja z Moj radio
http://www.mojradio.com

URL te zgodbe je:
http://www.mojradio.com/article.php?storyid=541