Datum 17.12.2009 11:48:37 | Tema: 

Velenje se je prejšnji teden odelo v praznično podobo, v naslednjih dnevih pa bo zelo živahno v središču mesta, kjer bo Festival Velenje skupaj z Mestno občino Velenje, MZPM Velenje ter številnimi društvi in javnimi zavodi pripravil bogat sklop prazničnih dogajanj na prostem.

Danes, v četrtek, 17. decembra, bo v atriju pri Centru Nova zaživel Čarobni oder, na katerem se bo vse do 23. decembra predstavilo več kot 400 nastopajočih. Program se bo vsak dan začel ob 16. uri; v petek in soboto, ko bo na Cankarjevi ulici tudi Praznični sejem, pa bo program trajal ves dan.

Prvi dan se bodo na Čarobnem odru predstavili dijaki strojne šole Šolskega centra Velenje, člani Pihalnega orkestra Zarja iz Šoštanja ter plesalci in plesalke Plesnega studia N. V petek bodo nastopili učenci osnovnih šol Šalek in Gorica, člani Turistične zveze Velenje ter velenjski taborniki. Sobotni program bodo pripravili Lutkovno gledališče Velenje, Konovski štrajharji, KUD Lipa – Oktet Konovo, Pihalni orkester Univerze za III. življenjsko obdobje, Sara Beriša, Stane Grudnik ter Duo Plamen. Po prosti nedelji bodo v ponedeljek na odru nastopili učenci OŠ Livada in Gustava Šiliha, Moški pevski zbor Kajuh ter Harmonikarski orkester Barbara Premogovnika Velenje. Učenci osnovnih šol Mihe Pintarja Toleda ter Antona Aškerca ter dijaki Mešanega pevskega zbora ŠCV bodo nastopili na torkovem odru, zadnji dan pa se bodo predstavili še otroci Vrtca Velenje, učenci oddelka za harmoniko velenjske glasbene šole, Pihalni orkester Premogovnika Velenje, program pa bodo popestrili še čarodeji.

Na Cankarjevi ulici že stoji čarobni gozdiček, kjer bo živahno vse do srede, 23. decembra. V gozdičku se bo palčkom in gozdnim živalim večkrat pridružil tudi dedek Mraz (16., 17., 21. in 23. decembra ob 17. uri ter 18. decembra ob 18.30). Otroci bodo lahko v gozdičku skupaj s palčki zaplesali, napisali lepe želje za prihajajoče leto ter pisemca oddali v praznični nabiralnik.

Festival Velenje prireja v petek, 18. decembra, ter v soboto, 19. decembra, na Cankarjevi ulici že 6. Praznični sejem, na katerem bo na 25 stojnicah mogoče kupovati praznične dobrote in drobna darila. Že od srede, 16. decembra, pa poulični božično-novoletni sejem v središču mesta pripravlja tudi Turistično društvo Velenje.
Ta članek prihaja z Moj radio
http://www.mojradio.com

URL te zgodbe je:
http://www.mojradio.com/article.php?storyid=602