Datum 15.12.2010 8:59:09 | Tema: 

Nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroš Rotnik je potrdil, da odhaja iz družbe, saj ni hotel podpisati nove pogodbe o zaposlitvi v sektorju vzdrževanja s konkurenčno klavzulo.
Ta je namreč predvidevala leto dni prepovedi opravljanja dela, ki ga, kot pravi Rotnik, zna dobro opravljati. Dejal je tudi, da mu po stari pogodbi o zaposlitvi pripada odpravnina v višini šestih plač, kar znaša okrog 56.000 evrov, vendar je odpravnino zavrnil."Nimam obraza, da bi v zdajšnjih razmerah vzel odpravnino," je povedal Rotnik.
Na vprašanje, kje bo nadaljeval svojo poklicno pot, je Rotnik, ki je bil razrešen zaradi projekta Teš 6, odgovoril, da ima nekaj ponudb na mizi in se bo do konca leta odločil za eno izmed teh ponudb.
Rotniku, ki je Teš vodil od aprila leta 2003, delovno razmerje preneha z dnem razrešitve s položaja prvega moža Teša, to pomeni 11. novembra letos.
Do razrešitve Rotnika s položaja Teša, hčerinske družbe Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), je prišlo dober mesec po tem, ko je vlada na predlog gospodarske ministrice Darje Radić zamenjala nadzorni svet HSE. Ministrica je kot razlog za zamenjavo navedla, da je od uprave in nadzornikov HSE želela določena pojasnila o gospodarnosti projekta šestega bloka Teša, vendar se je ob tem odprlo več vprašanj, na katere niso dobili odgovora.
O Rotnikovi zamenjavi se je sicer govorilo že precej časa. Vlada je namreč Teš 6 pod drobnogled vzela v začetku leta, ko je na predlog takratnega ministrstva za gospodarstvo Mateja Lahovnika sklenila zahtevati od HSE celovito informacijo o Tešu 6, saj so javnost razburila namigovanja o domnevni korupciji pri projektu, ki pa jih je Rotnik odločno zavrnil.


Ta članek prihaja z Moj radio
http://www.mojradio.com

URL te zgodbe je:
http://www.mojradio.com/article.php?storyid=802