Borut Pahor danes v Velenju

Datum 21.8.2012 4:01:34 | Tema: 

Danes, v torek, 21. avgusta, se bo dijakom in študentom, ki v Velenju opravljajo počitniško delo v okviru projekta »Čisto moje Velenje«, pridružil Borut Pahor. Med 8. uro in 10. 30 bo skupaj z mladimi čistil robnike ob Partizanski cesti, od montažnega krožišča do Pesja. Projekt »Čisto moje Velenje«, s katerim Mestna občina Velenje dijakom in študentom že od leta 2002 omogoča počitniško delo, bo letos potekal do 28. septembra. Interesa za sodelovanje v projektu je med mladimi iz leta v leto več. Letos se bo na počitniškem delu izmenjalo sedem skupin dijakov in študentov, vsaka skupina bo delo opravljala štirinajst dni. Danes je z delom pričela že peta skupina, še zadnja skupina v kateri sodelujejo tudi dijaki. V proračunu Mestne občine Velenje za leto 2012 je za projekt namenjenih 100 tisoč evrov. Tako bo lahko delo opravljalo 282 dijakov in 12 mentorjev.
Mladi v okviru projekta urejajo okolico v krajevnih skupnostih, okolico šol in javnih zavodov. Prav tako pomagajo varovancem Doma za varstvo odraslih Velenje, pri izvedbi tradicionalnega taborjenja v Ribnem, pri izvajanju delavnic Festivala Velenje, Knjižnice Velenje in Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, pri gasilcih, v TIC-u in v čolnarni ob Velenjskem jezeru. Sodelujejo pri nadzoru na otroških igriščih ter pomagajo v Mladinskem hotelu.
Temeljni cilji projekta »Čisto moje Velenje« so skrb za urejeno in čisto okolje, spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, sklepanje novih prijateljskih vezi, finančna pomoč mladim oziroma njihovim družinam, krepitev zavesti o pomenu zdravega in čistega bivalnega okolja ter pozitiven odnos do urbane opreme.


Ta članek prihaja z Moj radio
http://www.mojradio.com

URL te zgodbe je:
http://www.mojradio.com/article.php?storyid=987